Prezimena koja počinju slovom “G”

gNa ovom se mjestu nalazi popis hrvatskih prezimena koja počinju slovom G. Na dnu stranice upišite komentar i zatražite dodavanje prezimena za koje smatrate da bi trebalo biti na popisu, a nije.

Klikom na ostala slova abecede, pojavljuje se popis prezimena s drugim početnim slovom. Hvala vam što koristite Imenik hrvatskih prezimena. Ovaj se imenik osvježava na dnevnoj osnovi, pa vam predlažemo da nas uskoro ponovno posjetite!

10 Responses

 1. Tomislav Glavica
  Tomislav Glavica / 11-20-2013 / ·

  Poštovani,
  Molim Vas da se i prezime GLAVICA uvrsti na popis.
  Prezime potjeće iz okolice Trakošćana.

  L.P. i hvala

 2. IVAN GRABROVEC
  IVAN GRABROVEC / 12-10-2013 / ·

  molim da upišete i prezime GRABROVEC staro hrvatsko prezime,mislim da je porijeklo iz Brezove Gore ili okolice ali nas ima u Zagrebu,Sisku Osijeku,koprivnici itd.

 3. Klara
  Klara / 1-6-2014 / ·

  Također prezime GUSIĆ koje se spominje još od Pacte convente, a uz 11 ostalih plemića potpisao je i PAVAO GUSIĆ.

 4. Vuk Drljevic
  Vuk Drljevic / 3-30-2014 / ·

  Postovani,ja sam dete iz hrvatsko-srpskog braka.Moja majka je cista Hrvatica,njen otac se zvao Ivo Grubor,ziveo na granici Like i Dalmacije, katolik i Hrvat,a majka se zvala Ana Kozbašić,katolkinja i Hrvatica iz okoline Gline,mislim da je selo Jukovac ili slicno.Hvala unapred.

 5. B. Hodak
  B. Hodak / 7-16-2014 / ·

  Prezime GORSKI, kako se prezivala moja majka, rodena u Varazdinu svakako bi trebalo doci na listu hrvatskih prezimena iako je vrlo rijetko. Lijep pozdrav iz Nizozemske!

 6. Josip Gršetić
  Josip Gršetić / 12-30-2014 / ·

  Moj pradjed Antun Gršetić rođ. oko 1848 u Gustelnici priženio se u Kozjaču. Po pričanju pradjeda i mojih roditelja, prapradjed (neznamo ime) koji je živio u Gustelnici, je bio nešto u “sučiji” i obitelj je imala svoj grb, no pradjed Antun je time što se priženio izgubio plemstvo. Grb se navodno nalazi u Beču. Potomci pradjeda danas žive u Vel. Gorica, Starom Čiću, Kozjači i Rijeci. Samo prezime Gršetić postoji i u Zagrebu, te mjestima Kravarsko, Šiljakovina i Dubranec, no po liniji prapradjeda. Stoga Vas molim da se prezime Gršetić uvrsti na listu hrvatskih prezimena.

 7. Josip Gršetić
  Josip Gršetić / 2-19-2015 / ·

  Napominjem prvi zapis postoji od 1560 god.u Turopoljskim arkivima Juro pl.Gršetić iz Gustilnice(Gustelnice)

 8. tukac
  tukac / 3-14-2015 / ·

  dodajte gić

 9. Karmen Tomašević
  Karmen Tomašević / 8-9-2015 / ·

  Mama mi se prezivala GREGET. Hrvatica s otoka Visa! Nema ga na popisu.

 10. Sara
  Sara / 8-22-2015 / ·

  Dodajte prezime GRUIĆ , hrvatsko prezime iz grada Trogira.

Leave a Reply